Houstičky s medvědím česnekem
Věděli jste, že doba vhodná pro sběr medvědího česneku je od půlky března do května?
SUROVINY
Na 10 kousků:
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- sůl
- 65 g másla
- 130 ml mléka
- 50 g tvrdého nastrouhaného sýra
- 2 hrsti medvědího česneku
- 60 g balkánského sýra
- 1 vejce
POSTUP
Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek a sůl. Vsypeme pokrájené studené máslo a zapracujeme ho do směsi. Přidáme mléko, sýr a posekaný medvědí česnek a těsto propracujeme, aby se nelepilo.
Těsto rozválíme na pečicím papíře na obdélník s tloušťkou asi 2,5 cm. Nožem nařízneme bez dokrojení na deset stejných čtverečků. Přeneseme i s papírem na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme rozdrobeným balkánským sýrem. Pečeme na 220 °C asi 15-20 minut.