Houstičky s medvědím česnekem

Houstičky s medvědím česnekem

Věděli jste, že doba vhodná pro sběr medvědího česneku je od půlky března do května?

SUROVINY

Na 10 kousků:

  • 250 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • sůl
  • 65 g másla
  • 130 ml mléka
  • 50 g tvrdého nastrouhaného sýra
  • 2 hrsti medvědího česneku
  • 60 g balkánského sýra
  • 1 vejce

POSTUP

Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek a sůl. Vsypeme pokrájené studené máslo a zapracujeme ho do směsi. Přidáme mléko, sýr a posekaný medvědí česnek a těsto propracujeme, aby se nelepilo.

Těsto rozválíme na pečicím papíře na obdélník s tloušťkou asi 2,5 cm. Nožem nařízneme bez dokrojení na deset stejných čtverečků. Přeneseme i s papírem na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme rozdrobeným balkánským sýrem. Pečeme na 220 °C asi 15-20 minut.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.