Dhal z belugy

Dhal z belugy

Věděli jste, že beluga název pro černou čočku vznikl díky podobnosti s kaviárem jesetera Beluga?

SUROVINY

Na 8-10 porcí:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžičky mleté kurkumy
  • 4 lžičky mletého římského kmínu
  • 4 lžičky mletého koriandru
  • 4 lžičky garam masaly
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 kostka bujónu
  • 4 mrkve
  • 800 g rajčatového protlaku/drcených rajčat
  • 800 ml kokosového mléka
  • 900 g černé čočky belugy
  • voda dle potřeby
  • sůl
  • rýže

POSTUP

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hluboké pánvi nejdříve na oleji osmažíme cibulku a poté přidáme i česnek. Po zesklovatění přidáme všechno koření. Mrkev oloupeme a nakrájíme pomocí julienne škrabky na jemné proužky. Mrkev též orestujeme.

Po změknutí přidáme rajčatový protlak a kokosové mléko. Necháme prohřát a přidáme čočku a vodu, aby měl pokrm konzistenci omáčky a čočka se měla v čem uvařit. Vaříme asi 30 minut. Nakonec osolíme. Podáváme s rýží nebo s naanem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.