Dhal z belugy
Věděli jste, že beluga název pro černou čočku vznikl díky podobnosti s kaviárem jesetera Beluga?
SUROVINY
Na 8-10 porcí:
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 červené cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 lžičky mleté kurkumy
- 4 lžičky mletého římského kmínu
- 4 lžičky mletého koriandru
- 4 lžičky garam masaly
- 1/2 lžičky chilli
- 1 kostka bujónu
- 4 mrkve
- 800 g rajčatového protlaku/drcených rajčat
- 800 ml kokosového mléka
- 900 g černé čočky belugy
- voda dle potřeby
- sůl
- rýže
POSTUP
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hluboké pánvi nejdříve na oleji osmažíme cibulku a poté přidáme i česnek. Po zesklovatění přidáme všechno koření. Mrkev oloupeme a nakrájíme pomocí julienne škrabky na jemné proužky. Mrkev též orestujeme.
Po změknutí přidáme rajčatový protlak a kokosové mléko. Necháme prohřát a přidáme čočku a vodu, aby měl pokrm konzistenci omáčky a čočka se měla v čem uvařit. Vaříme asi 30 minut. Nakonec osolíme. Podáváme s rýží nebo s naanem.