Cuketové lodičky

Cuketové lodičky

Věděli jste, že se samčí květy cukety dají využít v kuchyni jako surovina pro obalení a osmažení jako řízek?

SUROVINY

Na 8 porcí:

  • 2 lžíce oleje
  • 2 velké cibule
  • 300 g mletého hovězího
  • 3 stroužky česneku
  • 5 rajčat
  • sůl
  • pepř
  • 4 velké cukety
  • 150 g uzeného
  • 200 g tvrdého sýra

POSTUP

Cibuli nakrájíme na kostičky a zesklovatíme na pánvi s olejem. Přidáme hovězí maso a opečeme.

Mezitím cukety omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme. Půlky cuket dáme na plech s pečicím papírem.

Vydlabanou dužinu přidáme do pánve i s najemno nakrájeným česnekem. Přidáme ještě na kostky pokrájená rajčata a ochutíme solí a pepřem. Směs propečeme a naplníme jí cukety. Cukety zasypeme na kostičky nakrájeným uzeným a nastrouhaným sýrem.

Pečeme při 180 °C asi půl až tři čtvrtě hodiny do změknutí cuket. Podáváme například s bramborami či bramborovými placičkami apod.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.