Jablečný crumble
Věděli jste, že „to crumble“ znamená drolit a od toho je i název tohoto jednoduchého dezertu?
SUROVINY
Na základ:
- 400 g jablek oloupaných jablek a zbavených jádřince
- 2 lžičky třtinového cukru
- cca 1,5 lžičky mleté skořice
Na drobenku:
- 140 g ovesných vloček
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g mandlí
- 100 g cukru
- 50 g kokosové mouky
- 150 g másla
POSTUP
Jablka nakrájíme na kostky a pokryjeme jimi dno zapékací mísy. Zasypeme je dvěma lžičkami třtinového cukru a asi 1,5 lžičky skořice.
Na drobenku v sekáčku lehce pomeleme ovesné vločky, zvlášť pak nahrubo pomeleme i vlašské ořechy a mandle. Pomleté vločky smícháme v míse s ořechy, cukrem a kokosovou moukou. Přidáme na kostičky nakrájené změklé máslo a rukama zpracujeme na drobenku.
Jablka zasypeme drobenkou a dáme asi 30 minut péct do trouby na 160 °C.