Jablečný crumble

Jablečný crumble

Věděli jste, že „to crumble“ znamená drolit a od toho je i název tohoto jednoduchého dezertu?

SUROVINY

Na základ:

  • 400 g jablek oloupaných jablek a zbavených jádřince
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • cca 1,5 lžičky mleté skořice

Na drobenku:

  • 140 g ovesných vloček
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g mandlí
  • 100 g cukru
  • 50 g kokosové mouky
  • 150 g másla

POSTUP

Jablka nakrájíme na kostky a pokryjeme jimi dno zapékací mísy. Zasypeme je dvěma lžičkami třtinového cukru a asi 1,5 lžičky skořice.

Na drobenku v sekáčku lehce pomeleme ovesné vločky, zvlášť pak nahrubo pomeleme i vlašské ořechy a mandle. Pomleté vločky smícháme v míse s ořechy, cukrem a kokosovou moukou. Přidáme na kostičky nakrájené změklé máslo a rukama zpracujeme na drobenku.

Jablka zasypeme drobenkou a dáme asi 30 minut péct do trouby na 160 °C.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.