Tacos
Věděli jste, že na servírování tacos se používá speciální držák?
SUROVINY
Na 8 porcí:
Na masovou náplň:
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 kg mletého hovězího
- 1 červená a 1 zelená paprika
- 2 x kořenící směs na tacos Santa Maria
Na salsu:
- 300 g cherry rajčat
- 2 jarní cibulky
- čerstvý koriandr
- šťáva z půlky limetky
- zelené tabasco
- sůl
- pepř
Na guacamole:
- 4 zralá avokáda
- 4 rajčata
- 6 lžic bílého jogurtu
- 8 lžic olivového oleje
- pepř
- sůl
Na dokončení:
- ledový salát
- červená cibule
- čerstvý koriandr
- limetka
- tabasco
- 4 x balení malých pšeničných (mohou být i kukuřičné) tortill – 32 ks
- (olivový olej na pomazání)
POSTUP
Na olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek. Poté přidáme maso a opečeme. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky, které přidáme do pánve. Vše ochutíme kořenicí směsí na tacos a opékáme.
Na salsu nakrájíme na malé kostičky cherry rajčata a jarní cibulky. Přidáme pokrájený čerstvý koriandr podle chuti. Zakapeme limetkovou šťávou a tabascem. Ochutíme solí a pepřem.
Avokáda zbavíme slupky a v misce rozmačkáme vidličkou. Rajčata nakrájíme na malé kostičky. Vmícháme do rozmačkaného avokáda. Vmícháme jogurt a olivový olej, sůl, pepř a promícháme.
Na dokončení si připravíme na proužky nakrájený ledový salát a červenou cibuli. Potrháme koriandr. Limetku nakrájíme na osminky.
Tortilly můžeme nechat upéct v troubě, ale není to nutné. Pomažeme je olivovým olejem a přeložíme tak, aby držely tvar na tacos (můžeme je zatížit např. talířkem). Pečeme dokřupava. Tortilly můžeme použít i bez pečení v troubě. Plníme je ideálně v držáku na tacos.
Nejprve tortilly naplníme několika proužky ledového salátu, pak 2 lžícemi masové směsi, lžící salsy a lžící guacamole. Tacos ozdobíme proužky červené cibule a potrhaným koriandrem. Servírujeme s osminkou limetky, kterou tacos zakapeme a můžeme zakápnout také zeleným tabascem.