Domácí tvaroháček

Domácí tvaroháček

Věděli jste, že tvaroh je bohatý kromě jiných vitaminů také třeba na kyselinu listovou?

SUROVINY

Na 8 porcí:

  • 250 ml mléka
  • 1 prášek čokoládového pudinku
  • 300 g čokolády (může být s celými lískovými ořechy)
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 kg polotučného tvarohu

POSTUP

V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek. V hrnci rozehřejeme zbylé mléko a svaříme pudink. Do teplého pudinku nalámeme čokoládu a necháme rozpustit. Pudink necháme trochu zchladnout.

Zvlášť vyšleháme smetanu ke šlehání.

Do zchladlého pudinku postupně po lžících vmícháváme tvaroh. Pudinkovo-tvarohovou směs pak jemně promícháme s vyšlehanou smetanou a dáme do lednice vychladit.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.