Domácí tvaroháček
Věděli jste, že tvaroh je bohatý kromě jiných vitaminů také třeba na kyselinu listovou?
SUROVINY
Na 8 porcí:
- 250 ml mléka
- 1 prášek čokoládového pudinku
- 300 g čokolády (může být s celými lískovými ořechy)
- 500 ml smetany ke šlehání
- 1 kg polotučného tvarohu
POSTUP
V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek. V hrnci rozehřejeme zbylé mléko a svaříme pudink. Do teplého pudinku nalámeme čokoládu a necháme rozpustit. Pudink necháme trochu zchladnout.
Zvlášť vyšleháme smetanu ke šlehání.
Do zchladlého pudinku postupně po lžících vmícháváme tvaroh. Pudinkovo-tvarohovou směs pak jemně promícháme s vyšlehanou smetanou a dáme do lednice vychladit.