Skořicoví šneci s polevou

Skořicoví šneci s polevou

Věděli jste, že skořici si můžete vypěstovat i vy? Jen si na její plody v našich podmínkách budete muset počkat až dva roky.

SUROVINY

Na 25 šneků:

Na těsto:

  • 70 g cukru krupice
  • 1/4 l vlažného mléka
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 1 kostka čerstvého droždí
  • 400 g hladké mouky
  • 170 g žitné hladké mouky (Pernerka)
  • špetka soli
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 vejce

Na náplň:

  • 100 g rozpuštěného másla
  • 120 g třtinového cukru
  • 3 lžíce mleté skořice (může být i víc)

Na polevu:

  • 160 g cukru moučka
  • 10 g rozpuštěného másla
  • 30 ml vlažného mléka
  • 1 lžička medu
  • 100 g rozpuštěné bílé čokolády

POSTUP

V míse smícháme cukr a vlažné mléko, postupně přiléváme rozpuštěné máslo. Promícháme a zasypeme rozdrobeným droždím. Povrch zlehka zasypeme trochou hladké mouky. Mísu přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo na 10 minut.

Do mísy vmícháme pšeničnou i žitnou hladkou mouku, špetku soli, skořici a nakonec i vejce. Ze směsi vypracujeme hladké nelepivé těsto. Těsto dáme do mísy, zakryjeme ji utěrkou a necháme 2 hodiny v teple vykynout.

Na podsypané pracovní desce propracujeme těsto a vyválíme ho na plát (cca 50 x 40 cm). Plát potřeme rozpuštěným máslem a zasypeme rovnoměrně třtinovým cukrem a skořicí.

Těsto srolujeme do rolády a krájíme z ní cca 3 cm široké šneky. Ty přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Šneky dáváme s rozestupem od sebe, v troubě ještě nakynou. Pečeme v troubě cca 20 – 25 minut při 180 °C.

Šneky po vychladnutí polijeme polevou. S moučkovým cukrem smícháme rozpuštěné máslo a vlažné mléko. Nakonec do hladké polevy vmícháme ještě rozpuštěnou bílou čokoládu a můžeme šneky ozdobit. S polevou správně vynikne sladkost šneků a podtrhne se skořicová chuť.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.