Libanonský Raheb

Libanonský Raheb

Věděli jste, že Raheb je libanonský salát a často se podává jako jedno z mezze, což jsou malé předkrmy na Blízkém východě?

SUROVINY

Na 6 porcí:

  • cca 1,5 kg lilků
  • šťáva z půlky citronu
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • hrst cherry rajčat
  • 2 zelené papriky
  • 2 menší cibule
  • půlka okurky

POSTUP

Lilky dáme na plech a pečeme je v troubě na 200 °C, dokud nebudou měkké (slupka může až zčernat). Upečené měkké lilky necháme vychladnout a pak dáme pryč slupku. Měkký vnitřek rozmačkáme vidličkou a pokapeme ho citronovou šťávou. Dáme do mixéru (sekáčku) a přidáme olivový olej, prolisovaný česnek a sůl a rozmixujeme na hladký krém.

Rajčátka, papriku, cibuli i okurku nakrájíme na malé kostičky. Raheb servírujeme na talíři a můžeme ho obložit zeleninou nebo Raheb promíchat se zeleninou už předem. Podáváme s bagetkou a můžeme zasypat hladkolistou petrželí.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.