Jahodové tiramisu
Věděli jste, že díky mascarpone (tvarohovému sýru) se tiramisu řadí mezi nejtučnější dezerty?
SUROVINY
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 250 g mascarpone
- 250 g přírodního pomazánkového másla nebo ještě jedno mascarpone
- 1 šálek velmi silné kávy
- Amaretto dle chuti (cca dva panáky)
- 2 balení dlouhých cukrářských piškotů
- 150 – 200 g jahod
- hořké kakao na posypání
POSTUP
Rozdělíme si vejce. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a rozmícháme s mascarpone (případně i s pomazánkovým máslem). Do této směsi pomalu vmícháme sníh.
Piškoty rychle máčíme ve vychladlé kávě smíchané s Amarettem. Není žádoucí, aby byly příliš nasáklé. A klademe je do klasické kulaté dortové formy. Vrstvu piškotů pokryjeme polovinou krému. Jahody krájíme na plátky a klademe je na krém. Poté uděláme opět vrstvu s namočenými piškoty, které potřeme zbylým krémem. Posypeme hořkým kakaem a dáme ideálně přes noc vychladit.