Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu

Věděli jste, že díky mascarpone (tvarohovému sýru) se tiramisu řadí mezi nejtučnější dezerty?

SUROVINY

  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g mascarpone
  • 250 g přírodního pomazánkového másla nebo ještě jedno mascarpone
  • 1 šálek velmi silné kávy
  • Amaretto dle chuti (cca dva panáky)
  • 2 balení dlouhých cukrářských piškotů
  • 150 – 200 g jahod
  • hořké kakao na posypání

POSTUP

Rozdělíme si vejce. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a rozmícháme s mascarpone (případně i s pomazánkovým máslem). Do této směsi pomalu vmícháme sníh.

Piškoty rychle máčíme ve vychladlé kávě smíchané s Amarettem. Není žádoucí, aby byly příliš nasáklé. A klademe je do klasické kulaté dortové formy. Vrstvu piškotů pokryjeme polovinou krému. Jahody krájíme na plátky a klademe je na krém. Poté uděláme opět vrstvu s namočenými piškoty, které potřeme zbylým krémem. Posypeme hořkým kakaem a dáme ideálně přes noc vychladit.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.