Tabbouleh

Tabbouleh

Věděli jste, že se jedná o salát, který pochází z blízkovýchodní (levantské) kuchyně?

SUROVINY

Na 4 porce:

  • 250 g bulguru (jemného), případně kuskusu
  • 6 rajčat
  • 1 červená cibule/šalotka
  • šťáva z půlky citronu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 hrsti natě hladkolisté petrželky
  • sůl
  • pepř

POSTUP

Jemný bulgur uvaříme podle návodu a necháme ho zchladnout. Rajčata a cibuli nakrájíme na kostičky a vmícháme do bulguru. Ochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem, nasekanou hladkolistou petrželkou a solí s pepřem. Podáváme jako předkrm nebo i hlavní chod.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.