Arašídové řezy

Arašídové řezy

Věděli jste, že arašídy jsou luštěniny?

SUROVINY

Na 1 dort:

Korpus:

  • 6 bílků
  • 180 g cukru krupice
  • 60 g mandlové mouky
  • 80 g hladké mouky

Arašídová náplň:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 180 g bílé čokolády
  • 90 g arašídového másla

Čokoládová náplň:

  • 170 g tmavé čokolády (+ na ozdobení)
  • 3 žloutky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 30 g cukru moučka

POSTUP

Bílky ušleháme do sněhu a zašleháme do nich cukr tak, aby vznikla pevná pěna. Do ní postupně vmícháme mandlovou mouku a pak i hladkou mouku. Těsto rozdělíme do dvou forem, které vyložíme pečicím papírem (použila jsem formu 33 x 17 cm). Těsto pečeme v horkovzdušné troubě při 150 °C tak, aby povrch těsta byl světle hnědý. Korpusy necháme vychladnout.

Na první náplň rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu s asi 30 ml smetany. Necháme zchladnout. Zbylou smetanu vyšleháme a postupně opatrně přidáme rozpuštěnou zchladlou čokoládovou směs a pak i rozteklé arašídové máslo (v případě potřeby ho rozehřejeme).

Na druhou náplň rozpustíme tmavou čokoládu ve vodní lázni a zašleháme do ní žloutky. Směs necháme zchladnout. Vyšleháme smetanu s cukrem moučka a do toho postupně přidáme zchladlou čokoládovou směs. Oba krémy vychladíme.

Řezy sestavíme tak, že na první korpusový plát namažeme arašídovou náplň. Přikryjeme ho druhým plátem a na něj rozetřeme čokoládovou náplň. Vršek můžeme ozdobit nastrouhanou čokoládou. Dáme vychladit do lednice, ideálně den před podáváním.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.