Citronový cheesecake
Věděli jste, že i jahody obsahují více vitaminu C než citron?
SUROVINY
Na 1 dort o kulaté formě:
Korpus:
- 200 g sušenek (lotusky)
- 1 lžička mleté skořice
- 80 g másla
Náplň:
- šťáva ze 2 citronů a trochu najemno nastrouhané kůry
- 2 plátky želatiny
- 150 ml vody
- 500 g mascarpone
- 150 g jogurtu (Zorba)
- 5 lžic medu (rozehřátého)
- 20 g cukru moučka
POSTUP
Sušenky rozmixujeme v sekáčku a smícháme s rozehřátým máslem. Spodek formy na dort vyložíme pečicím papírem a směs naklademe na dno a upěchujeme ji. Korpus dáme vychladit na půl hodiny do lednice.
Želatinu namočíme do vody a necháme ji na 10 minut nabobtnat. Pak ji rozehřejeme s citronovou šťávou a kůrou, ale nevaříme ji. Necháme trochu zchladnout. Smícháme mascarpone a jogurt s medem a cukrem. Citronovou směs postupně vmícháváme do této směsi. V míse ušleháme bílky do pěny (do tuha) a pak je postupně vmícháme do náplně. Vylijeme ji na korpus a dáme chladit do lednice (ideálně přes noc). Můžeme ozdobit ovocem a makronkami.