Citronový cheesecake

Citronový cheesecake

Věděli jste, že i jahody obsahují více vitaminu C než citron?

SUROVINY

Na 1 dort o kulaté formě:

Korpus:

  • 200 g sušenek (lotusky)
  • 1 lžička mleté skořice
  • 80 g másla

Náplň:

  • šťáva ze 2 citronů a trochu najemno nastrouhané kůry
  • 2 plátky želatiny
  • 150 ml vody
  • 500 g mascarpone
  • 150 g jogurtu (Zorba)
  • 5 lžic medu (rozehřátého)
  • 20 g cukru moučka

POSTUP

Sušenky rozmixujeme v sekáčku a smícháme s rozehřátým máslem. Spodek formy na dort vyložíme pečicím papírem a směs naklademe na dno a upěchujeme ji. Korpus dáme vychladit na půl hodiny do lednice.

Želatinu namočíme do vody a necháme ji na 10 minut nabobtnat. Pak ji rozehřejeme s citronovou šťávou a kůrou, ale nevaříme ji. Necháme trochu zchladnout. Smícháme mascarpone a jogurt s medem a cukrem. Citronovou směs postupně vmícháváme do této směsi. V míse ušleháme bílky do pěny (do tuha) a pak je postupně vmícháme do náplně. Vylijeme ji na korpus a dáme chladit do lednice (ideálně přes noc). Můžeme ozdobit ovocem a makronkami.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.