Celeráky

Celeráky

Věděli jste, že v oblasti Náchodska se bramborákům říká kramfleky? Takto bramboráky označoval i Alois Jirásek.

Suroviny

Na 4 porce:

  • 400 g celeru
  • 550 g brambor
  • 150 g tvrdého sýra (eidam)
  • 4 vejce
  • česnek podle chuti
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Postup

Celer i brambory zbavíme slupky a najemno nastrouháme. Najemno nastrouháme i sýr. Vše promícháme s vejci. Dochutíme nastrouhaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Promícháme.

Plech vyložíme pečicím papírem a na něj klademe po lžících hrudky, ze  kterých vytvarujeme placičky. Dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme asi 10-15 minut (podle tloušťky těsta) při  180 °C a v průběhu pečení bramboráky otočíme.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.