Cukeťák

Cukeťák

Věděli jste, že cuketa je doporučována lidem s obtížemi se střevy a se sliznicí, a to díky jejímu účinku lepšího zažívání?

SUROVINY

Na 1 plech:

  • 370 g uzené kýty bez kosti
  • 650 g cukety
  • 450 g brambor
  • 200 g 45% eidamu/goudy
  • 10 stroužků česneku
  • 4 vejce
  • půl hrnku oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • majoránka
  • vegeta
  • pepř
  • sůl
  • mleté chilli podle chuti
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 prášek do pečiva

POSTUP

Uzené maso nakrájíme na kostičky. Cuketu oloupeme a nastrouháme najemno. Brambory také oloupeme a nastrouháme najemno. Sýr nastrouháme nahrubo. Vše promícháme. Prolisujeme oloupaný česnek a s vejci a olejem postupně vmícháme ke směsi. Přidáme mouku. Ochutíme majoránkou, vegetou, pepřem, solí a případně i mletým chilli. Nakonec vmícháme ještě jedlou sodu a prášek do pečiva. Dobře promíchané těsto vlijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca hodinu při 160 °C. Povrch se bude opékat rychleji než vnitřek, takže po vytvoření kůrčičky povrh pokryjeme alobalem (lesklou stranou otočenou k vrchu). Krájíme po vychladnutí.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.