Hovězí Stroganov
Věděli jste, že se Stroganov podle starých zvyků v Rusku poléval vodkou či koňakem a zapaloval se?
SUROVINY
Na 2-3 porce:
- 300 g hovězího na nudličky (např. svíčková nebo roštěná)
- sůl
- pepř
- 2 větší cibule
- 2 lžíce másla
- 1/2 lžičky mleté červené papriky
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 1 lžička hořčice
- 100 ml smetany ke šlehání
- trošku vody na zředění
- 1 hrnek rýže uvařený dle návodu
POSTUP
Hovězí maso nakrájíme na nudličky. Osolíme ho a opepříme a necháme 5 minut odležet. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na půlměsíčky. V pánvi rozpálíme máslo a opečeme na něm cibuli dozlatova. Pak přidáme odleželé maso a opékáme ho jako minutku. Maso bude hotové během chvilky. Pak přidáme mletou papriku, protlak, hořčici a smetanu. Zředíme dle chuti trochou vody a chvíli podusíme ještě pod pokličkou. Podáváme s rýží.