Hovězí Stroganov

Hovězí Stroganov

Věděli jste, že se Stroganov podle starých zvyků v Rusku poléval vodkou či koňakem a zapaloval se?

SUROVINY

Na 2-3 porce:

  • 300 g hovězího na nudličky (např. svíčková nebo roštěná)
  • sůl
  • pepř
  • 2 větší cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 lžičky mleté červené papriky
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 1 lžička hořčice
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • trošku vody na zředění
  • 1 hrnek rýže uvařený dle návodu

POSTUP

Hovězí maso nakrájíme na nudličky. Osolíme ho a opepříme a necháme 5 minut odležet. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na půlměsíčky. V pánvi rozpálíme máslo a opečeme na něm cibuli dozlatova. Pak přidáme odleželé maso a opékáme ho jako minutku. Maso bude hotové během chvilky. Pak přidáme mletou papriku, protlak, hořčici a smetanu. Zředíme dle chuti trochou vody a chvíli podusíme ještě pod pokličkou. Podáváme s rýží.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.