Low carb kinder řezy

Low carb kinder řezy

Věděli jste, že low carb znamená stravování, při kterém je vyšší množství tuků a bílkovin a je při tom velmi omezeno stravování se sacharidy?

Suroviny

Těsto na korpus:

  • 4 vejce
  • 100 g mascarpone
  • 30 g holandského kakaa
  • sladidlo dle chuti (např. 3 lžíce erythritolu)

Náplň:

  • 1 smetana ke šlehání
  • 100 g mascarpone
  • 250 g tučného tvarohu
  • sladidlo dle chuti (několik kapek čekankového sirupu)

Postup

Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme do pěny tak, aby se pěna při otočení mísy dnem vzhůru ani nehnula. Vyšleháme zvlášť do pěny také žloutky. Přidáme k nim poté mascarpone, kakao a slazení.

Dno dortové formy vyložíme papírem na pečení a vlijeme na něj těsto. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 160 °C na 15 minut. Korpus pak necháme v polootevřené troubě zcela vychladnout.

Na náplň vyšleháme smetanu. Smícháme tvaroh s mascarpone a slazením a poté vmícháme vyšlehanou smetanu.

Korpus po vychladnutí podélně rozkrojíme. Korpus je nízký, bude třeba ho rozkrojit za pomocí nitě. Pak ho pomažeme náplní, přikryjeme druhou polovinou korpusu a dáme vychladit do lednice. Necháme ideálně odležet do dalšího dne.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.