Špagety se sušenými rajčaty

Špagety se sušenými rajčaty

Věděli jste, že sušená rajčata obsahují až desetkrát více antioxidantu lykopenu než čerstvá?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 500 g špaget
  • 10 stroužků česneku
  • 1 menší sklenička sušených rajčat v oleji (cca 280 g i s olejem)
  • 150 ml vody ze špaget
  • 2 mozzarelly nakrájená na kostičky
  • bazalka (čerstvá nebo sušená)
  • pepř
  • sůl

Postup

Špagety uvaříme podle návodu.

V pánvi rozpálíme asi 4 lžíce oleje ze sušených rajčat a orestujeme na něm pozvolna česnek nakrájený na tenké plátky. Česnek rychle hnědne, takže ho často promícháváme. Přidáme k němu na kousky nakrájená sušená rajčata a orestujeme. Poté zalijeme vodou, ve které se vařily špagety.

Špagety slijeme a přidáme do pánve. Osolíme, opepříme a přidáme bazalku.

Špagety naservírujeme a na vrch zasypeme kostičkami mozzarelly.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.