Špagety se sušenými rajčaty
Věděli jste, že sušená rajčata obsahují až desetkrát více antioxidantu lykopenu než čerstvá?
Suroviny
Na 4 porce:
- 500 g špaget
- 10 stroužků česneku
- 1 menší sklenička sušených rajčat v oleji (cca 280 g i s olejem)
- 150 ml vody ze špaget
- 2 mozzarelly nakrájená na kostičky
- bazalka (čerstvá nebo sušená)
- pepř
- sůl
Postup
Špagety uvaříme podle návodu.
V pánvi rozpálíme asi 4 lžíce oleje ze sušených rajčat a orestujeme na něm pozvolna česnek nakrájený na tenké plátky. Česnek rychle hnědne, takže ho často promícháváme. Přidáme k němu na kousky nakrájená sušená rajčata a orestujeme. Poté zalijeme vodou, ve které se vařily špagety.
Špagety slijeme a přidáme do pánve. Osolíme, opepříme a přidáme bazalku.
Špagety naservírujeme a na vrch zasypeme kostičkami mozzarelly.