Chřestovka

Chřestovka

Věděli jste, že do válečných období 20. století bylo Česko vyhlášeným pěstitelem chřestu?

Suroviny

  • sterilovaný bílý chřest (330 g)
  • 1 l mléka (část můžeme nahradit smetanou)
  • muškátový ořech
  • pepř bílý
  • sůl
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce škrobu na zahuštění
  • krutony

Postup

Do hrnce dáme mléko (případně část nahradíme smetanou) a dáme ho vařit. Často ho mícháme. Chřest nakrájíme na menší kousky a přidáme ho do mléka.

Ochutíme zlehka nastrouhaným muškátovým oříškem, pepřem a solí. Zahustíme 2 lžícemi škrobu rozmíchaného v menším množství vody. Vlijeme do polévky. Na závěr přidáme máslo a promícháme.

Na krutonky můžeme využít pečivo (např. toastový chléb) nakrájené na kostičky a opečené v troubě.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.