Domácí nutella

Domácí nutella

Věděli jste, že původní originální Nutella od Ferrera byla původně tuhá a krájela se na plátky na chléb? Krémovou konzistenci vhodnou na roztírání získala až později.

Suroviny

  • 200 g lískových ořechů
  • 1 zahuštěné slazené mléko (Salko)
  • 4 lžíce medu
  • 2 mléčné čokolády
  • špetka soli

Postup

Oříšky vysypeme na plech a nasucho je opražíme v troubě na cca 10-15 minut při 180 °C. Poté je ještě horké dáme do čisté utěrky a promneme. Oříšky takto zbavíme slupek. Případně je můžeme spařit horkou vodou a rovněž zbavit slupky, pak je ale musíme dát ještě chvíli do trouby, aby vyschly. Horké ořechy dáme do mixéru (sekáčku) a rozmixujeme je na kaši.

Salko, med, čokoládu a špetku soli dáme do hrnce. Hrnec dáme ještě do jednoho hrnce s vodou, abychom udělali vodní lázeň. Směs necháme ve vodní lázni zcela rozpustit.

Směs smícháme s rozmixovanými ořechy a pořádně rozmícháme. Nutellu podáváme klidně ještě teplou nebo ji pak plníme do sklenic a uchováme v chladu.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.