Třebíčské zázvorky

Třebíčské zázvorky

Věděli jste, že se jednalo o rodinný recept paní Jarušky z Třebíče?

Suroviny

Na 1 dávku:

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g cukru
  • 2 vejce
  • na špetku nože amonia (cukrářské droždí)
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • kůra z půlky citronu

Postup

Smícháme všechny uvedené ingredience a utvoříme těsto, které vyválíme na vyšší plát. Pomocí vykrajovátek z těsta uděláme cukroví, které klademe na plech vyložený pečicím papírem a do druhého dne necháme těsto vyschnout.

Druhý den pečeme zázvorky při 180° C velmi krátce, aby byly zázvorky stále velmi světlé (téměř jakoby nedopečené). Uvnitř by pak měly být vláčné a na povrchu křupavé.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.