Chai latte

Chai latte

Věděli jste, že chai latte nebo jinak masala chai pochází původně z Indie?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 2,5 hrnku vody
  • 3 ks celé skořice
  • 5 koleček čerstvého oloupaného zázvoru
  • 8 ks celého kardamomu
  • 8 ks celého hřebíčku
  • 2 lžíce sypaného černého čaje
  • 3 lžíce cukru
  • 1 hrnek plnotučného mléka

Postup

Do hrnce dáme vodu, skořici a zázvor. Přidáme také kardamom a hřebíček a přivedeme k varu. Přidáme pak černý čaj (ideálně v sítku na čaj) a vaříme asi 5 minut. Osladíme a pak scedíme, abychom koření oddělili. Naservírujeme do 4 hrnků.

Mléko vyšleháme v pěnu. Nejdříve ho ohřejeme a pak ho našleháme ve french pressu nebo pomocí trysky kávovaru. Vyšlehaným mlékem pak zalijeme čaj a případně můžeme vršek ještě ozdobit mletou skořicí.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.