Chai latte
Věděli jste, že chai latte nebo jinak masala chai pochází původně z Indie?
Suroviny
Na 4 porce:
- 2,5 hrnku vody
- 3 ks celé skořice
- 5 koleček čerstvého oloupaného zázvoru
- 8 ks celého kardamomu
- 8 ks celého hřebíčku
- 2 lžíce sypaného černého čaje
- 3 lžíce cukru
- 1 hrnek plnotučného mléka
Postup
Do hrnce dáme vodu, skořici a zázvor. Přidáme také kardamom a hřebíček a přivedeme k varu. Přidáme pak černý čaj (ideálně v sítku na čaj) a vaříme asi 5 minut. Osladíme a pak scedíme, abychom koření oddělili. Naservírujeme do 4 hrnků.
Mléko vyšleháme v pěnu. Nejdříve ho ohřejeme a pak ho našleháme ve french pressu nebo pomocí trysky kávovaru. Vyšlehaným mlékem pak zalijeme čaj a případně můžeme vršek ještě ozdobit mletou skořicí.