Ananasová salsa

Ananasová salsa

Věděli jste, že ananas dozrává rychleji pomocí vykuřování z banánových listů? Tato metoda je hojně využívána na jediné farmě v Evropě, a to na Azorech.

Suroviny

  • 1/2 ananasu
  • 1/2 červené cibule
  • 1 jalapeño paprička
  • 1 svazek čerstvého koriandru

Zálivka:

  • 6 lžic pomerančového džusu
  • 4 lžíce limetkové šťávy
  • pepř
  • sůl

Postup

Ananas nakrájíme na malé kostičky a stejně tak to uděláme i s červenou cibulí. Jalapeño papričku nakrájíme velmi najemno a smícháme s ananasem a cibulí. Koriandr nasekáme a přidáme ke směsi.

Připravíme zálivku smícháním pomerančového džusu, limetkové šťávy a ochutíme solí a pepřem. Vmícháme do ananasu. Podáváme vychlazené s masem nebo třeba s tortillou.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.