Ananasová salsa
Věděli jste, že ananas dozrává rychleji pomocí vykuřování z banánových listů? Tato metoda je hojně využívána na jediné farmě v Evropě, a to na Azorech.
Suroviny
- 1/2 ananasu
- 1/2 červené cibule
- 1 jalapeño paprička
- 1 svazek čerstvého koriandru
Zálivka:
- 6 lžic pomerančového džusu
- 4 lžíce limetkové šťávy
- pepř
- sůl
Postup
Ananas nakrájíme na malé kostičky a stejně tak to uděláme i s červenou cibulí. Jalapeño papričku nakrájíme velmi najemno a smícháme s ananasem a cibulí. Koriandr nasekáme a přidáme ke směsi.
Připravíme zálivku smícháním pomerančového džusu, limetkové šťávy a ochutíme solí a pepřem. Vmícháme do ananasu. Podáváme vychlazené s masem nebo třeba s tortillou.