Kuře s jablkem na kari a kokosovém mléku
Věděli jste, že kokosové mléko obsahuje velké množství vlákniny?
Suroviny
Na 4 porce:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 500 g kuřecích prsou
- 2 lžičky kari koření
- sůl
- pepř
- 400 ml kokosového mléka
- 1 jablko
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- kokosové (ideálně s příchutí mandlový protein – vyrábí Sense coco) nebo mandlové lupínky na ozdobu
- 2 hrnky basmati rýže
Postup
Maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Rozpálíme si ve woku olivový olej a opečeme na něm dozlatova cibulku a pak přidáme i maso. Osolíme ho, opepříme a zasypeme kari. Opékáme. Mezitím zbavíme jablko jádřince a slupky. Nakrájíme ho na kostičky.
Do hrnce dáme dostatek vody a uvaříme rýži dle návodu.
Do pánve nalijeme kokosové mléko, chvíli povaříme a přidáme nakrájené jablko. Po změknutí jablka zahustíme omáčku asi 2 lžičkami kukuřičného škrobu. Provaříme. Podáváme s rýží a ozdobené kokosovými nebo opraženými mandlovými lupínky