Kuře s jablkem na kari a kokosovém mléku

Kuře s jablkem na kari a kokosovém mléku

Věděli jste, že kokosové mléko obsahuje velké množství vlákniny?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 lžičky kari koření
  • sůl
  • pepř
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 jablko
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • kokosové (ideálně s příchutí mandlový protein – vyrábí Sense coco) nebo mandlové lupínky na ozdobu
  • 2 hrnky basmati rýže

Postup

Maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Rozpálíme si ve woku olivový olej a opečeme na něm dozlatova cibulku a pak přidáme i maso. Osolíme ho, opepříme a zasypeme kari. Opékáme. Mezitím zbavíme jablko jádřince a slupky. Nakrájíme ho na kostičky.

Do hrnce dáme dostatek vody a uvaříme rýži dle návodu.

Do pánve nalijeme kokosové mléko, chvíli povaříme a přidáme nakrájené jablko. Po změknutí jablka zahustíme omáčku asi 2 lžičkami kukuřičného škrobu. Provaříme. Podáváme s rýží a ozdobené kokosovými nebo opraženými mandlovými lupínky



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.