Francouzská čočka se zeleninou

Francouzská čočka se zeleninou

Věděli jste, že zelená francouzská čočka se nedá rozvařit?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 400 g zelené francouzské čočky
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • 2 větší červené řepy
  • sůl
  • olivový olej
  • tymián
  • 2 menší papriky
  • 2 menší cibule
  • 2 mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce medu
  • 7 lžic olivového oleje
  • 3 lžíce balsamica
  • sůl
  • pepř

Postup

Čočku uvaříme podle návodu, jen spolu s ní dáme do hrnce ještě kostku bujónu. Čočku po změknutí scedíme.

Řepu oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Kousky klademe na plech s pečícím papírem. Každý plátek pak zlehka osolíme, potřeme trochou olivového oleje a posypeme troškou tymiánu. Dáme péct do trouby na 180 °C a pečeme řepu doměkka.

Rovněž upečeme i ostatní zeleninu. Papriky omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší půlměsíčky. Mrkve oloupeme, rozkrojíme podélně na 4 části a pak mrkve ještě rozkrojíme v půlce. Česnek také oloupeme a dáme celé stroužky k zelenině. Zeleninu dáme na plech s pečícím papírem a pečeme ji stejně jako řepu do změknutí.

Připravíme si dresink. Smícháme rozehřátý med, 7 lžic olivového oleje, 3 lžíce balsamica, sůl a pepř. Tímto dresinkem pak pokapeme naservírovanou čočku se zeleninou.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.