Banánová bábovka
Věděli jste, že hnědé skvrny na banánové slupce představují bakterii hnědé hniloby brambor. Tato bakterie napadá banánovník.
Suroviny
- 4 zralé banány
- 3 vejce
- 250 g hladké mouky
- 200 g cukru krystal
- 1 lžička jedlé sody
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- špetka soli
- 50 g másla
- 150 ml oleje
Postup
V misce rozmačkáme vidličkou banány na kaši, přidáme vejce a promícháme.
V jiné míse smícháme mouku, cukr, lžičku sody, kypřící prášek a sůl a dobře promícháme. Směs poté smícháme s banánovou směsí.
Na závěr přidáme rozpuštěné máslo a olej a postupně vmícháváme do těsta.
Připravíme si formu na bábovku a zlehka ji vymažeme olejem. Troubu předehřejeme na 150 °C. Těsto vlijeme do formy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 1 hodinu-1,5 hodiny, dokud nebude na zapíchnuté špejli v bábovce zůstávat těsto.