Banánová bábovka

Banánová bábovka

Věděli jste, že hnědé skvrny na banánové slupce představují bakterii hnědé hniloby brambor. Tato bakterie napadá banánovník.

Suroviny

  • 4 zralé banány
  • 3 vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 200 g cukru krystal
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 50 g másla
  • 150 ml oleje

Postup

V misce rozmačkáme vidličkou banány na kaši, přidáme vejce a promícháme.

V jiné míse smícháme mouku, cukr, lžičku sody, kypřící prášek a sůl a dobře promícháme. Směs poté smícháme s banánovou směsí.

Na závěr přidáme rozpuštěné máslo a olej a postupně vmícháváme do těsta.

Připravíme si formu na bábovku a zlehka ji vymažeme olejem. Troubu předehřejeme na 150 °C. Těsto vlijeme do formy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 1 hodinu-1,5 hodiny, dokud nebude na zapíchnuté špejli v bábovce zůstávat těsto.

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.