Palačinky z červené řepy
Věděli jste, že skvrnám od červené vody teplá voda nesvědčí? Namočte oblečení od skvrn do studené vody a teprve pak vyperte.
Suroviny
- 400 g červené řepy
- 2 vejce
- 250 ml mléka
- sůl
- 200 g hladké mouky
- 200g žervé (případně lučina nebo pomazánkové máslo)
- 100 g balkánského sýra
- 1 balení čerstvého baby špenátu
- olej na smažení
Postup
Červenou řepu oloupeme a rozkrájíme na menší kousky (jako když vaříme brambory). Vaříme ji do změknutí. Po uvaření řepy ji scedíme, necháme chvíli vychladnout a pak ji tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
Ve větší míse smícháme vejce a mléko. Ingredience promícháme a pak postupně přimícháváme mouku a rozmixovanou červenou řepu. Těsto dochutíme solí.
Pánev vymažeme pomocí ubrousku zlehka olejem a smažíme na ní palačinky z připraveného těsta. Každou palačinku pak pomažeme žervé. Pak na ni v tenké vrstvě nastrouháme najemno balkánský sýr, který díky své slanosti vnitřek palačinky dochutí. Poslední vrstvou je hrst omytého baby špenátu. Palačinky zarolujeme a můžeme podávat třeba nakrájené na šneky.