Palačinky z červené řepy

Palačinky z červené řepy

Věděli jste, že skvrnám od červené vody teplá voda nesvědčí? Namočte oblečení od skvrn do studené vody a teprve pak vyperte.

Suroviny

  • 400 g červené řepy
  • 2 vejce
  • 250 ml mléka
  • sůl
  • 200 g hladké mouky
  • 200g žervé (případně lučina nebo pomazánkové máslo)
  • 100 g balkánského sýra
  • 1 balení čerstvého baby špenátu
  • olej na smažení

Postup

Červenou řepu oloupeme a rozkrájíme na menší kousky (jako když vaříme brambory). Vaříme ji do změknutí. Po uvaření řepy ji scedíme, necháme chvíli vychladnout a pak ji tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.

Ve větší míse smícháme vejce a mléko. Ingredience promícháme a pak postupně přimícháváme mouku a rozmixovanou červenou řepu. Těsto dochutíme solí.

Pánev vymažeme pomocí ubrousku zlehka olejem a smažíme na ní palačinky z připraveného těsta. Každou palačinku pak pomažeme žervé. Pak na ni v tenké vrstvě nastrouháme najemno balkánský sýr, který díky své slanosti vnitřek palačinky dochutí. Poslední vrstvou je hrst omytého baby špenátu. Palačinky zarolujeme a můžeme podávat třeba nakrájené na šneky.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.