Jablečná bábovka

Jablečná bábovka

Věděli jste, že existuje 7000 odrůd jablek?

Suroviny

  • 4 vejce
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 jablka (oloupaná a nahrubo nastrouhaná)
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 lžička skořice
  • špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • (2 lžíce tvarohu)

Postup

Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vymícháme v tuhý sníh.

Žloutky ve druhé míse vyšleháme s cukrem a s vanilkovým cukrem. Přidáme nastrouhaná jablka, rozmícháme a postupně přidáváme mouku. Poté vmícháme i prášek do pečiva a jedlou sodu. Vmícháme ještě olej. Můžeme promíchat šlehačem.

Vařečkou do směsi jemně vmícháme sníh z bílků. Na závěr dochutíme skořicí a muškátovým oříškem. Můžeme přidat trochu tvarohu, ale není to nutné.

Vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme při 170 °C asi 45 minut.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.