Jablečná bábovka
Věděli jste, že existuje 7000 odrůd jablek?
Suroviny
- 4 vejce
- 3/4 hrnku cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 jablka (oloupaná a nahrubo nastrouhaná)
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 hrnku oleje
- 1 lžička skořice
- špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
- (2 lžíce tvarohu)
Postup
Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vymícháme v tuhý sníh.
Žloutky ve druhé míse vyšleháme s cukrem a s vanilkovým cukrem. Přidáme nastrouhaná jablka, rozmícháme a postupně přidáváme mouku. Poté vmícháme i prášek do pečiva a jedlou sodu. Vmícháme ještě olej. Můžeme promíchat šlehačem.
Vařečkou do směsi jemně vmícháme sníh z bílků. Na závěr dochutíme skořicí a muškátovým oříškem. Můžeme přidat trochu tvarohu, ale není to nutné.
Vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme při 170 °C asi 45 minut.