wz

Moje mňamky jak je mám ráda

Kari koláč s kuřetem

Kari koláč s kuřetem

Věděli jste, že kari je původně indický pokrm, ale po britské kolonizaci se ujal tento název nesprávně pro směs koření?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 200 g rýže
  • 2 cibule
  • olej
  • 1 větší lžíce kari koření
  • 250 g kuřecích prsou
  • 1 červená a 1 zelená paprika
  • pepř
  • sůl
  • 3 vejce
  • 200 ml mléka

Postup

Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky.

Na pánvičce si rozehřejeme asi dvě lžíce oleje a orestujeme na něm cibuli. Pak vmícháme rýži a kari koření. Osolíme, opepříme a dáme do pekáčku s nepřilnavým povrchem (nebo ho pořádně vymažeme) a zalijeme asi 350 ml studené vody. Přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby péct na 180 °C.

Podle potřeby můžeme přidávat během pečení vodu. Než rýže změkne, bude k tomu potřebovat alespoň 15 minut.

Maso nakrájíme na kousky. Zlehka ho osolíme a opepříme. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme kuřecí maso a pak vmícháme papriky. Připravenou směs odstavíme.

Dušenou rýži smícháme s připravenou směsí. Rovnoměrně zalijeme zálivkou z rozšlehaných vajec s mlékem. Pekáček vložíme do trouby a koláč pečeme při stále stejné teplotě ještě asi půl hodiny.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *