Kari koláč s kuřetem
Věděli jste, že kari je původně indický pokrm, ale po britské kolonizaci se ujal tento název nesprávně pro směs koření?
Suroviny
Na 4 porce:
- 200 g rýže
- 2 cibule
- olej
- 1 větší lžíce kari koření
- 250 g kuřecích prsou
- 1 červená paprika
- hrst mraženého hrášku
- pepř
- sůl
- 3 vejce
- 200 ml mléka
Postup
Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Uvaříme ji dle návodu.
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Na pánvičce si rozehřejeme asi dvě lžíce oleje a orestujeme na něm cibuli.
Do vymazaného pekáčku olejem dáme uvařenou a scezenou rýži a cibuli. Promícháme a zasypeme kari kořením.
Maso nakrájíme na kousky. Zlehka ho osolíme a opepříme. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme kuřecí maso a pak vmícháme papriky. Na závěr vmícháme ještě hrášek a prohřejeme. Připravenou směs vmícháme do pekáčku.
Směs rovnoměrně rozetřeme do pekáčku a zarovnáme. Zalijeme ji zálivkou z rozšlehaných vajec s mlékem. Pekáček vložíme do trouby a koláč pečeme při 180 °C asi půl hodiny.
Hrozně jsem si pochutnala….myslím že každý kdo je fanoušek kari bude nadšen. Velmi příjemná vyváženost chutí. Super verze klasického kuřete s rýží a zeleninou. Určitě si ráda zopakuju. Děkuju!