Kari koláč s kuřetem

Kari koláč s kuřetem

Věděli jste, že kari je původně indický pokrm, ale po britské kolonizaci se ujal tento název nesprávně pro směs koření?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 200 g rýže
  • 2 cibule
  • olej
  • 1 větší lžíce kari koření
  • 250 g kuřecích prsou
  • 1 červená paprika
  • hrst mraženého hrášku
  • pepř
  • sůl
  • 3 vejce
  • 200 ml mléka

Postup

Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Uvaříme ji dle návodu.

Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Na pánvičce si rozehřejeme asi dvě lžíce oleje a orestujeme na něm cibuli.

Do vymazaného pekáčku olejem dáme uvařenou a scezenou rýži a cibuli. Promícháme a zasypeme kari kořením.

Maso nakrájíme na kousky. Zlehka ho osolíme a opepříme. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme kuřecí maso a pak vmícháme papriky. Na závěr vmícháme ještě hrášek a prohřejeme. Připravenou směs vmícháme do pekáčku.

Směs rovnoměrně rozetřeme do pekáčku a zarovnáme. Zalijeme ji zálivkou z rozšlehaných vajec s mlékem. Pekáček vložíme do trouby a koláč pečeme při 180 °C asi půl hodiny.



1 thought on “Kari koláč s kuřetem”

  • Hrozně jsem si pochutnala….myslím že každý kdo je fanoušek kari bude nadšen. Velmi příjemná vyváženost chutí. Super verze klasického kuřete s rýží a zeleninou. Určitě si ráda zopakuju. Děkuju!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.