Listové šátečky s broskvemi
Věděli jste, že z pecek broskví se v Číně nosily náhrdelníky?
Suroviny
Na 12 šátečků:
- 1 listové těsto (500 g)
- 12 čerstvých broskví
- 1 tvaroh ve vaničce
- 2 lžíce moučkového cukru nebo jiného zdravějšího sladidla
- 2 lžíce Amaretta
- 1 vejce na potření
- hladká mouka na podsypání
- moučkový cukr na zasypání
- (v případě potřeby rozemleté dětské piškoty na zahuštění tvarohu, pokud bude velmi řídký)
Postup
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále a vytvoříme 12 stejných čtverců.
V míse smícháme tvaroh, Amaretto a cukr. Pokud bude potřeba, zahustíme rozemletými dětskými piškoty.
Broskve omyjeme a přepůlíme . Vyndáme pecku a oloupeme slupku. Každou půlku ještě rozkrájíme na tři půlměsíčky. Na každý čtverec dáme 1 větší lžíci tvarohové směsi a poklademe právě třemi půlměsíčky. Přeložíme tak, aby nám vznikl trojúhelník a okraje k sobě spojíme.
Šátečky vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 150 °C cca 15 minut, ale těsně před koncem nezapomeneme pomazat rozšlehaným vejcem. Hotové šátečky zasypeme moučkovým cukrem.