Kremrole

Věděli jste, že původ kremrolí není doposud objasněn?

Suroviny

  • 500 g listového těsta
  • vejce na potření
  • mouka na podsypání
  • 300 ml smetany ke šlehání + ztužovač šlehačky
  • moučkový cukr

Postup

Těsto rozválíme na tenký plát. Nakrájíme 3 cm široké a 15 cm dlouhé pruhy, které natočíme na kremrolové trubičky. Začínáme od užšího konce trubiček, kde těsto přitiskneme. Okraje pruhů se mají mírně překrývat. Poté kremrole potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v horké troubě na 180 °C. Hotové kremrole sundáme z trubiček ještě teplé.

Vyšleháme si smetanu se ztužovačem a tím plníme studené kremrole. Posypeme moučkovým cukrem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.