Moderní zelňačka

Moderní zelňačka

Věděli jste, že rozmixovaná zelňačka v nové podobě bude v moderní kuchyni překvapením?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 2 lžíce ghí
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička papriky
  • 1 zeleninový bujón
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 lžička soli
  • 1 litr vody
  • 1,5 lžičky kukuřičného škrobu
  • 200 g zakysané smetany

Postup

Zelí propláchneme v cedníku a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, opečeme v hrnci na rozpáleném ghí. Po zesklovatění cibule přidáme i oloupaný nadrobno nakrájený česnek. Vmícháme protlak a po minutě i mouku a další minutu společně restujeme.

Zelí pokrájíme na menší kousky. Do hrnce přidáme papriku, bujón, sůl, vroucí vodu i zelí a vaříme 15 minut.

Kukuřičný škrob rozmícháme v trošce studené vody a vmícháme do vroucí polévky a chvilku necháme ještě vřít. Do polévky přidáme asi polovinu zakysané smetany a polévku tyčovým mixérem rozmixujeme.

Na talíři polévku zdobíme zbylou zakysankou.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.