Medová žebra na grilu

Medová žebra na grilu

Věděli jste, že dlouhé pečení na mírný stupeň pečení zaručení jemnost a šťavnatost masa, které půjde samo od kosti?

SUROVINY

Na 3-4 porce:

  • 1 kg vepřových žeber
  • 4 lžíce lesního medu
  • 70 g rajského protlaku
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 2 lžíce sójovky
  • 1 lžička mletého chilli
  • 2 lžičky ve hmoždíři utřeného sečuánského pepře
  • sůl

POSTUP

Všechny uvedené ingredience na marinádu smícháme. Žebra naložíme přes noc do marinády do lednice.

Druhý den dáme žebra i s marinádou péct do trouby do pekáčku přikrytého poklicí nebo alespoň alobalem. Pečeme 3,5 hodiny na 150 °C. Během pečení žebra několikrát otočíme.

Nakonec žebra opékáme asi 20 minut na mírném plameni na grilu.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.