Medová žebra na grilu
Věděli jste, že dlouhé pečení na mírný stupeň pečení zaručení jemnost a šťavnatost masa, které půjde samo od kosti?
SUROVINY
Na 3-4 porce:
- 1 kg vepřových žeber
- 4 lžíce lesního medu
- 70 g rajského protlaku
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžíce sójovky
- 1 lžička mletého chilli
- 2 lžičky ve hmoždíři utřeného sečuánského pepře
- sůl
POSTUP
Všechny uvedené ingredience na marinádu smícháme. Žebra naložíme přes noc do marinády do lednice.
Druhý den dáme žebra i s marinádou péct do trouby do pekáčku přikrytého poklicí nebo alespoň alobalem. Pečeme 3,5 hodiny na 150 °C. Během pečení žebra několikrát otočíme.
Nakonec žebra opékáme asi 20 minut na mírném plameni na grilu.