Zapečená polenta
Věděli jste, že polenta neobsahuje lepek?
SUROVINY
Na 1 menší plech:
- 150 g kukuřičné polenty
- 450 ml zeleninového vývaru
- 80 g sušených rajčat, naložených v oleji
- 100 g balkánského sýra
- 1 lžíce olivového oleje + na vymazání
- bazalka
- pepř
POSTUP
Vývar přivedeme k varu a vsypeme do něj polentu. Vaříme a průběžně promícháváme, dokud z polenty není kaše.
Kaši promícháme s olejem. Plech vyložíme pečicím papírem a trochu ho vymažeme olivovým olejem. Kaši rozetřeme na plech.
Polentu pak poklademe nadrobno nakrájenými sušenými rajčátky a nastrouhaným balkánským sýrem. Posypeme bazalkou a pepřem a pečeme v troubě při 180 °C asi 20-30 minut.
Suroviny můžeme zdvojnásobit, pokud bychom chtěli mít polentu na celý klasický velký plech.