Zapečená polenta

Zapečená polenta

Věděli jste, že polenta neobsahuje lepek?

SUROVINY

Na 1 menší plech:

  • 150 g kukuřičné polenty
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 80 g sušených rajčat, naložených v oleji
  • 100 g balkánského sýra
  • 1 lžíce olivového oleje + na vymazání
  • bazalka
  • pepř

POSTUP

Vývar přivedeme k varu a vsypeme do něj polentu. Vaříme a průběžně promícháváme, dokud z polenty není kaše.

Kaši promícháme s olejem. Plech vyložíme pečicím papírem a trochu ho vymažeme olivovým olejem. Kaši rozetřeme na plech.

Polentu pak poklademe nadrobno nakrájenými sušenými rajčátky a nastrouhaným balkánským sýrem. Posypeme bazalkou a pepřem a pečeme v troubě při 180 °C asi 20-30 minut.

Suroviny můžeme zdvojnásobit, pokud bychom chtěli mít polentu na celý klasický velký plech.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.