Pudinkové řezy se skořicí

Pudinkové řezy se skořicí

Věděli jste, že díky pudingu bude buchta vláčnější?

Suroviny

Těsto:

  • 4 vejce
  • 200 g cukru
  • 100 ml oleje
  • 200 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce hořkého holandského kakaa
  • olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Puding:

  • 1 l mléka
  • 3 vanilkové pudingy
  • cukr dle chuti (cca 3 lžíce)

Pomazání buchty

  • 800 g zakysané smetany
  • 2 vanilkové cukry
  • mletá skořice na poprášení
  • šlehačka a ovoce podle uvážení

Postup

Z uvedených ingrediencí připravíme těsto. Vyšleháme vejce s cukrem. Poté přidáme olej, mouku a prášek do pečiva. Vylijeme těsto na vymazaný a vysypaný plech. Nedáváme zatím do trouby!

Uvaříme si puding podle návodu, ale v jiném poměru s mlékem a ještě horký ho nalijeme střídavě na buchtu. Pomůžeme si ještě vidličkou, aby se puding dostal i níže. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 15-20 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Vychladlý korpus potřeme zakysanými smetanami smíchanými s vanilkovým cukrem. Zdobíme šlehačkou a ovocem a posypeme lehce přes síto skořicí.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.