Pudinkové řezy se skořicí
Věděli jste, že díky pudingu bude buchta vláčnější?
Suroviny
Těsto:
- 4 vejce
- 200 g cukru
- 100 ml oleje
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce hořkého holandského kakaa
- olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Puding:
- 1 l mléka
- 3 vanilkové pudingy
- cukr dle chuti (cca 3 lžíce)
Pomazání buchty
- 800 g zakysané smetany
- 2 vanilkové cukry
- mletá skořice na poprášení
- šlehačka a ovoce podle uvážení
Postup
Z uvedených ingrediencí připravíme těsto. Vyšleháme vejce s cukrem. Poté přidáme olej, mouku a prášek do pečiva. Vylijeme těsto na vymazaný a vysypaný plech. Nedáváme zatím do trouby!
Uvaříme si puding podle návodu, ale v jiném poměru s mlékem a ještě horký ho nalijeme střídavě na buchtu. Pomůžeme si ještě vidličkou, aby se puding dostal i níže. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 15-20 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Vychladlý korpus potřeme zakysanými smetanami smíchanými s vanilkovým cukrem. Zdobíme šlehačkou a ovocem a posypeme lehce přes síto skořicí.