Perník

Perník

Věděli jste, že proslulý pardubický perník se objevil už v roce 1515?

Suroviny

  • 200 g cukru
  • 100 g tuku (olej)
  • 2 vejce
  • 2 lžíce marmelády
  • 2 lžíce kakaa
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 prášek do perníku
  • vlažné mléko dle potřeby
  • olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Postup

Cukr utřeme s tukem. Přidáme dvě celá vejce, marmeládu, kakao. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a s práškem do perníku. Pokud vznikne příliš hustá hmota, přidáme mléko. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180 °C.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.