Bábovka

Bábovka

Věděli jste, že třené těsto dokáže vyrobit i úplný začátečník?

Suroviny

  • 4 celá vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 200 g cukru
  • 100 ml oleje
  • 100 ml vlažné vody
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
  • hořké kakao, pokud chceme mramorovou bábovku

Postup

Vyšleháme vejce s cukry a olejem. Postupně přidáme mouku a prášek do pečiva. Těsto zředíme vodou. Pokud chceme mramorovou bábovku, rozdělíme si těsto na dvě poloviny a do jedné vmícháme hořké kakao dle chuti. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy. Pokud děláme mramorovou bábovku lijeme těsta na střídačku. Pečeme při 180 °C.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.