Hummus

Hummus

Věděli jste, že existuje soutěž o největší hummus světa? Izraelcům se podařilo připravit tuto pochoutku o váze přes 4 tuny.

Suroviny

  • 1 konzerva cizrny (můžeme použít i sušenou, ale pak je třeba počítat s namočením přes noc)
  • 1 lžíce tahini pasty
  • čerstvá šťáva z necelé půlky citronu
  • 2-3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • v případě, že bude hummus velmi hustý, tak přidáme trochu vody
  • sůl
  • pepř

Postup

Do misky dáme scezenou cizrnu, 1 lžíci tahini pasty, šťávu z necelé půlky citronu, 2 nebo 3 stroužky česneku zbavené slupky a 2 lžíce olivového oleje. Mixujeme buď přímo v misce, která má uprostřed sekáček anebo použijeme tyčový mixér. Po úplném rozmixování ochutíme solí a pepřem. Pokud by byla pomazánka velmi tuhá, přidáme trošku vody, ale zacházíme s ní velmi opatrně.

Hummus podáváme jako dip k zelenině nebo jako pomazánku.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.