Hummus
Věděli jste, že existuje soutěž o největší hummus světa? Izraelcům se podařilo připravit tuto pochoutku o váze přes 4 tuny.
Suroviny
- 1 konzerva cizrny (můžeme použít i sušenou, ale pak je třeba počítat s namočením přes noc)
- 1 lžíce tahini pasty
- čerstvá šťáva z necelé půlky citronu
- 2-3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- v případě, že bude hummus velmi hustý, tak přidáme trochu vody
- sůl
- pepř
Postup
Do misky dáme scezenou cizrnu, 1 lžíci tahini pasty, šťávu z necelé půlky citronu, 2 nebo 3 stroužky česneku zbavené slupky a 2 lžíce olivového oleje. Mixujeme buď přímo v misce, která má uprostřed sekáček anebo použijeme tyčový mixér. Po úplném rozmixování ochutíme solí a pepřem. Pokud by byla pomazánka velmi tuhá, přidáme trošku vody, ale zacházíme s ní velmi opatrně.
Hummus podáváme jako dip k zelenině nebo jako pomazánku.