Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Věděli jste, že nakládaný hermelín v jiných zemích často vůbec neznají?

Suroviny

Na 2 porce:

  • 2 originál hermelíny (Král sýrů)
  • půl lžičky mletého chilli
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • 2 malé celé chilli papričky
  • 1 červená cibule
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžičky celého černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • slunečnicový olej

Postup

Sýry podélně překrojíme napůl. Utřeme 2 stroužky česneku a smícháme se špetkou soli a s mletým chilli. Touto směsí pomažeme vnitřní půlky hermelínů a přiklopíme druhou půlkou.

Hermelíny vložíme do sklenice nebo do dózy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, klademe je na hermelíny. Stejně tak nakrájíme na plátky zbylý česnek a rovněž jím hermelíny poklademe. Navrch ještě vložíme bobkové listy, celý černý pepř a nové koření. Ozdobíme chilli papričkami.

Zalijeme olejem, aby byly hermelíny potopené. Uzavřeme a necháme zrát alespoň 3 dny v ledničce.

Podáváme s chlebem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.