Zapečené brambory

Zapečené brambory

Věděli jste, že schwarzwaldská šunka se vyrábí studeným uzením?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 1 lžíce oleje
  • 750 g brambor
  • 2 rajčata
  • 1 plechovka kukuřice
  • 1 bílá paprika
  • 1 smetana na vaření (12%)
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 4 plátky schwarzwaldské šunky
  • 150 g tvrdého sýra

Postup

Pekáček vymažeme olejem. Brambory oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Jednu vrstvu naklademe do vymazaného pekáčku. Na ní navrstvíme půl plechovky scezené kukuřice a rajčata nakrájená také na slabé plátky.

V hrnku smícháme rozklepnutá vejce se smetanou a promícháme. Ochutíme solí a pepřem. Třetinou tekutiny zalijeme již navrstvené ingredience.

Navrstvíme další plátky brambor a tentokrát je pokryjeme očištěnou a na nudličky nakrájenu bílou paprikou. Zasypeme druhou polovinou kukuřice z plechovky. Zalijeme druhou třetinou tekutiny.

Následuje opět vrstva brambor. Tu zalijeme zbytkem vajec smíchaných se smetanou. Můžeme zasypat troškou směsi bylinkového koření. Dáme péct do trouby na 180 °C. Až budou brambory upečené, tak je pokryjeme plátky schwarzwaldské šunky a necháme chvíli péct. Na závěr zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme dopéct, než bude sýr upečený dozlatova.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.