Zapečené brambory
Věděli jste, že schwarzwaldská šunka se vyrábí studeným uzením?
Suroviny
Na 4 porce:
- 1 lžíce oleje
- 750 g brambor
- 2 rajčata
- 1 plechovka kukuřice
- 1 bílá paprika
- 1 smetana na vaření (12%)
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- 4 plátky schwarzwaldské šunky
- 150 g tvrdého sýra
Postup
Pekáček vymažeme olejem. Brambory oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Jednu vrstvu naklademe do vymazaného pekáčku. Na ní navrstvíme půl plechovky scezené kukuřice a rajčata nakrájená také na slabé plátky.
V hrnku smícháme rozklepnutá vejce se smetanou a promícháme. Ochutíme solí a pepřem. Třetinou tekutiny zalijeme již navrstvené ingredience.
Navrstvíme další plátky brambor a tentokrát je pokryjeme očištěnou a na nudličky nakrájenu bílou paprikou. Zasypeme druhou polovinou kukuřice z plechovky. Zalijeme druhou třetinou tekutiny.
Následuje opět vrstva brambor. Tu zalijeme zbytkem vajec smíchaných se smetanou. Můžeme zasypat troškou směsi bylinkového koření. Dáme péct do trouby na 180 °C. Až budou brambory upečené, tak je pokryjeme plátky schwarzwaldské šunky a necháme chvíli péct. Na závěr zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme dopéct, než bude sýr upečený dozlatova.