Indická polévka s cizrnou

Indická polévka s cizrnou

Věděli jste, že cizrna se také jinak nazývá římský hrách?

Suroviny

  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 lžička čerstvého jemně nastrouhaného zázvoru
  • 1 větší jemně nastrouhaný stroužek česneku
  • 1 vrchovatá lžička koření garam masala
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 400g cizrny v konzervě
  • 2 střední mrkve
  • 100 g zelených fazolek
  • sůl
  • mletý pepř

Postup

Ve větším hrnci na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli. Pak přidáme nastrouhaný zázvor a česnek. Chvilku opékáme a pak přidáme garam masalu. Mícháme, aby se koření nepřipálilo a asi po minutě zalijeme vývarem. Mrkev podélně rozkrojíme na čtvrtiny a nakrájíme ji na kousky. Přidáme ji do hrnce a vaříme asi 10 minut.

Přidáme scezenou cizrnu. Po chvilce zasypeme zelenými fazolkami a chvilku povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Polévku můžeme částečně rozmixovat tyčovým mixérem, ale není to nutné.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.