Indická polévka s cizrnou
Věděli jste, že cizrna se také jinak nazývá římský hrách?
Suroviny
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 lžička čerstvého jemně nastrouhaného zázvoru
- 1 větší jemně nastrouhaný stroužek česneku
- 1 vrchovatá lžička koření garam masala
- 700 ml zeleninového vývaru
- 400g cizrny v konzervě
- 2 střední mrkve
- 100 g zelených fazolek
- sůl
- mletý pepř
Postup
Ve větším hrnci na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli. Pak přidáme nastrouhaný zázvor a česnek. Chvilku opékáme a pak přidáme garam masalu. Mícháme, aby se koření nepřipálilo a asi po minutě zalijeme vývarem. Mrkev podélně rozkrojíme na čtvrtiny a nakrájíme ji na kousky. Přidáme ji do hrnce a vaříme asi 10 minut.
Přidáme scezenou cizrnu. Po chvilce zasypeme zelenými fazolkami a chvilku povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Polévku můžeme částečně rozmixovat tyčovým mixérem, ale není to nutné.