Muffiny s čokoládou
Věděli jste, že anglické muffiny, které předcházeli americkým, byly placky, které se vyráběli z kynutého těsta s kvasnicemi podobné světlému chlebu a podávali se rozpůlené s máslem?
Suroviny
Na 12 muffinů:
- 1 vejce
- ½ hrnku cukru
- ¼ hrnku másla
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- ½ hrnku mléka
- 100 g čokolády
- 2 lžíce hořkého holandského kakaa, pokud děláme tmavé muffiny
Postup
Smícháme vejce a cukr. Přidáme rozpuštěné, ale ne horké máslo, také mouku s práškem do pečiva. Nakonec mléko a špetku soli. Naplníme 12 košíčků na muffiny a posypeme na kousky rozkrájenou čokoládou. Pokud budeme dělat půlku světlých a půlku tmavých muffinů, tak na konci přimícháme do těsta asi 2 lžíce kakaa. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 15-20 minut.