Kačíkova omáčka z rajčat

Kačíkova omáčka z rajčat

Věděli jste, že zejména v Americe se vedou spory o to, zda je rajče ovoce nebo zelenina? Státy Tennessee a Ohio ho dnes vedou jako ovoce.

Suroviny

Na 2 porce:

  • 5 zralých rajčat
  • 15 lístků bazalky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibule
  • půl balení špaget (250 g)
  • sýr na posypání
  • sůl
  • pepř

Postup

Špagety uvaříme podle návodu. Na pánev nalijeme olivový olej a rozehřejeme ho. Cibuli překrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Zpěníme ji na oleji. Přisypeme pokrájená rajčata a asi pět minut necháme prohřát. Pak pánvičku zavřeme pokličkou a necháme dodělat, dokud nebude z rajčat omáčka. Rajčata nemusí být zcela rozvařená. Poté odkryjeme a vmícháme potrhané lístky bazalky. Na závěr ochutíme solí a pepřem. Omáčku servírujeme na špagety a posypeme nastrouhaným sýrem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.