Italské rizoto

Italské rizoto

Věděli jste, že italské rizoto nemá nic společného s českým rizotem? Rizoto, tak jak ho obvykle známe v české verzi se podobá spíše pokrmu nazývanému džuveč.

Suroviny

4 porce:

  • 2 lžíce ghí
  • 1 červená cibule
  • 1 pór
  • 500 g kulatozrnné rýže na rizoto (typu Arborio)
  • půl litru zeleninového vývaru
  • 1,5 dcl bílého suchého vína
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 60 g parmazánu
  • sušená rajčata k podávání

Postup

Cibuli a pór očistíme, cibuli krájíme na kostičky, pórek na kolečka. Na pánvi rozehřejeme ghí. Opečeme cibuli a po zesklovatění přidáme i pórek. Až změkne, vmícháme rýži. Necháme ji zesklovatět.

Poté postupně zalíváme vývarem a mícháme. Osolíme, opepříme a lehce ochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku a přistrouháme i parmazán. Zalijeme vínem, mícháme až do změknutí rýže (na skus).

Rizoto bude lehce kašovité. Podáváme se sušeným rajčetem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.