Zelňáky

Zelňáky

Věděli jste, že v zimě je zelí vhodnou zeleninou, která nám poskytne dostatek vitamínu C?

Suroviny

  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 8 velkých brambor
  • 200 g kysaného zelí
  • pepř
  • kmín
  • sůl
  • majoránka
  • asi 1 hrnek hladké mouky
  • olej

Postup

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Zelí necháme okapat a vmícháme ho do brambor. Prolisujeme oloupaný česnek ke směsi. Vmícháme ještě vejce. Podle konzistence přidáme hladkou mouku.

Na pánvi rozpálíme olej a vkládáme do něj směs, kterou rozetřeme na pánvi do placičky. Opékáme z obou stran dozlatova.

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.