Krakonošovo tajemství
Věděli jste, že v průměru spotřebuje každý Čech 42 kg vepřového masa za rok?
Suroviny
- 4 plátky krkovice bez kosti
- sůl
- pepř
- 400 g brambor
- 2 cibule
- 8 plátků anglické slaniny
- 2 kyselé okurky
- 4 lžíce hořčice
- 2 lžíce oleje
- tymián na ozdobu
- sýr
Postup
Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Brambory a cibuli nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na proužky a okurky na kolečka.
Z alobalu vystřihneme 4 obdélníky, které poklademe plátky brambor. Na ně položíme plátek masa, který potřeme hořčicí. Na to naskládáme cibuli, slaninu a okurky. Porce zabalíme a pečeme při 200 °C asi 45 minut. Před koncem pečení poklademe sýrem a dopečeme. Zdobíme tymiánem.