Krakonošovo tajemství

Věděli jste, že v průměru spotřebuje každý Čech 42 kg vepřového masa za rok?

Suroviny

  • 4 plátky krkovice bez kosti
  • sůl
  • pepř
  • 400 g brambor
  • 2 cibule
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 2 kyselé okurky
  • 4 lžíce hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • tymián na ozdobu
  • sýr

Postup

Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Brambory a cibuli nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na proužky a okurky na kolečka.

Z alobalu vystřihneme 4 obdélníky, které poklademe plátky brambor. Na ně položíme plátek masa, který potřeme hořčicí. Na to naskládáme cibuli, slaninu a okurky. Porce zabalíme a pečeme při 200 °C asi 45 minut. Před koncem pečení poklademe sýrem a dopečeme. Zdobíme tymiánem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.