Kuře na kari s ananasem

Kuře na kari s ananasem

Věděli jste, že kari je směsí několika koření? Je zde zastoupena kurkuma, chilli, pepř, zázvor, koriandr, kardamom a třeba i muškát nebo skořice.

Suroviny

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce kari
  • sůl
  • 1 plechovka ananasu nebo velká hrst nakrájených kostek z čerstvého ananasu
  • 200 g smetany na vaření (s 12 % tuku)
  • 2-3 lžičky solamylu

Postup

Maso nakrájíme na kousky a osmahneme na zpěněné cibulce na oleji. Až se maso zatáhne, přidáme kari a osolíme.

Maso pak podlijeme troškou vody a podusíme. Přidáme ananas a trochu šťávy z kompotu nebo čerstvý ananas, podusíme a přilijeme smetanu. Zahustíme trochou solamylu a pečlivě prmícháme. Podáváme s rýží.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.