Zapékané kotlety s cuketou

Věděli jste, že asi 90 % cukety tvoří voda?

Suroviny

  • 6 menších kotlet bez kosti
  • 2 cibule
  • 2 cukety
  • 4 papriky
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • hladká mouka na obalení
  • 150 g nivy
  • 2 stroužky česneku
  • provensálské koření

Postup

Kotlety omyjeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Z obou stran opečeme na oleji dozlatova.

Maso vyjmeme z pánve na talíř a na témže oleji osmahneme oloupanou a  na kolečka pokrájenou cibuli, plátky cukety a proužky papriky.

Směs osolíme, přidáme provensálské koření, na tenké plátky nakrájený česnek a směs rozložíme na dno zapékací mísy.

Na zeleninovou směs poklademe opečené kotlety. Posypeme nastrouhanou nivou a zapékáme asi 40 minut v troubě. Hotové kotlety podáváme s vařenými nebo opečenými brambory nebo s rýží.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.