Kakaová roláda

Kakaová roláda

Věděli jste, že roláda se musí rolovat ještě horká? Při vychladnutí těsta, kdy ho nezarolujeme, pak ztrácí svou pružnost a těsto bude praskat.

Suroviny

  • 6 vajec
  • 180 g cukru krupice
  • 160 g hladké mouky
  • 20 g kakaa

Postup

Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme s půlkou cukru do pevného sněhu. Zvlášť vyšleháme také žloutky s cukrem. Sníh a žloutkovou pěnu opatrně promícháme a postupně přidáváme mouku a kakao.

Plech vyložíme papírem na pečení a těsto rovnoměrně na fólii rozetřeme. Ihned vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut (podle výšky těsta). Nesmíme roládu moc vysušit, jinak při stáčení popraská. Po upečení plát dáme na utěrku. Papír opatrně strhneme a necháme papír položený na plátu. Ještě horkou roládu srolujeme i s papírem. Necháme ji vychladnout a pak pomažeme marmeládou nebo krémem (např. pařížskou šlehačkou).

Ozdobíme podle fantazie (ovoce apod.).



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.