Nachos dip
Věděli jste, že nachos vymyslel Ignacio „Nacho“ Anaya tak, že potřeboval narychlo připravit chutný pokrm, ale v kuchyni toho moc nenašel, jelikož předchozí den bylo zavřeno a zásoby v tu chvíli ještě nebyly doplněny? Takže jen rozkrájel tortilly na trojúhelníčky a zasypal je sýrem s chilli paričkami.
Suroviny
- 3 malé rajčatové protlaky s co nejvyšším obsahem rajčat (nejlépe 99 %)
- 2 lžíce domácího kečupu
- 1 mozzarella
- 1 lžička italského koření nebo sušeného oregano
Postup
Mozzarellu scedíme z nálevu a nakrájíme na menší kostičky. Rajčatový protlak a kečup dáme do misky a vmícháme do něj také nakrájenou mozzarellu. Promícháme a vložíme do mikrovlnky. Ohříváme dokud se mozzarella nezačne roztékat. Pak vmícháme bylinky/oregano a promícháme. Horký dip podáváme s nachos.